Yunanistan  Vizesi

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
             Tek / Çok Giriş     Konsolosluk Belirler                    Normal 280.00 TL                   100.00 TL               
 
        Zorunlu Ek Hizmetler:
 
             Tek / Çok Giriş     Konsolosluk Belirler              VIP hizmet dahil 400.00 TL                   100.00 TL               
 
        Zorunlu Ek Hizmetler:
 

 

Gerekli Evraklar 

GOREV BOLGESI
Görev Bölgesi dahilindeki illerimizde ikamet ediyorsaniz Istanbul’dan basvuru yapabilirsiniz. 
Görev Bölgesi:

Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak.

EVRAK LISTESI (Meslege göre detayli evrak listelerine asagidaki linklerden ulasabilirsiniz)
1) Basvuru Formlari ( yolcu bilgi formu, schengen basvuru formu)
2) Ana Belgeler ( tüm pasaportlar, TC Kimlik, 2 adet fotograf, sigorta poliçesi, nüfus kayit örnegi, evliler için: evlilik cüzdani, çocuklar için: ögrenci belgesi ve muvafakatname)
3) Ulasim ve Konaklamaya Iliskin Belgeler ( uçak ve otel rezervasyonu)
4) Seyahat Amacina Iliskin Belgeler (davetiye, dilekçeler)
5) Seyahat Masraflarina Iliskin Belgeler ( banka hesaplari, diger maddi durum belgeleri)
6) Çalisma Belgeleri ( firma evrak seti, gelir evraklari)

BIYOMETRI VERI
25 Eylül 2014 tarihi itibariyla; tüm Schengen ülkeleri; Biyometri Veri Alimi ( parmak izi ve dijital fotograf) sistemine geçis yapmislardir.

Bu sistemle birlikte, öncesinde on-line randevu almak kosulu ile basvuru sahibinin parmak izi vermesi için Başvuru Merkezi'nde SAHSEN bulunmasi gerekmektedir 
12 yas alti çocuklarin sahsen gelmesine gerek yoktur. 12-18 yas arasi yolcular Ebeveynlerinden biri esliginde sahsen gelmek durumundalar.

Parmak izi verisinin geçerli olacagi 5 yil içerisinde yapilacak olan diger Yunanistan Vize basvurularinda, basvuru sahibinin sahsen gelmesine gerek yoktur.

RANDEVU BILGISI
Randevu talebi, vize evraklari ve pasaportlar tarafimiza ulastiktan sonra yapilmakta ve yogunluga bagli olarak ortalama  20-25 gün  sonrasina verilmektedir.

VIZE DEGERLENDIRME SURESI
Yunanistan Baskonsoloslugu'nun islem süresi,  randevu  tarihinden  itibaren yogunluga bagli olarak 5 is günüdür.

KUR SEBEBİYLE VİZE ÜCRETLERİ GÜNLÜK OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN GÜN KONSOLOSLUK TARAFINDAN TAHSIL EDILEN TUTAR FATURALANDIRILACAKTIR.

2016 Yunanistan Türkiye Konsolosluklarının Kapalı Olduğu Günler
 

01.01.2016 Yeni Yıl
06.01.2016 Epiphany
25.03.2016 Bağımsızlık Günü
01/02.05.2016 Paskalya
05/07.07.2016 Razaman Bayramı
12/15.10.2016 Kurban Bayramı
08.10.2016 Oxi
25/26.12.2016 Noel
31.12.2016 Yeni Yıl

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)


 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – Öğrenci

Turistik Vize – Emekli

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Garantör kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  6. 18 Yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babadan Noterden Muvafakatname
  7. Öğrenci Belgesi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Garantör olacak kişi, kendi çalışma durumuna göre üst menülerdeki (SSK Çalışanı, İşveren veya Emekli) bölümlerden kendilerine uygun olan evrak türüne göre evraklarını hazırlamalıdır.

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Konsolosluğa hitaben dilekçe
  5. Emekli cüzdanı fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayıcı bir belge
  6. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  7. Var ise tapu ve araç ruhsatı fotokopisi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır)
  10.  
 
Yunanistan Başvuru Formu 
Yunanistan Ticari Firma Sahipleri  Dilekçe Örneği
Yunanistan Ticari Çalişanlar Dilekçe Örneği 
Yunanistan Turistlik Çalişanlar Dilekçe Örneği
Yunanistan Şahsi Dilekçe Örneği
Yunanistan Öğrenci Ve Çocuk Sponsor Dilekçe Örneği 
Yunanistan Biyometrik Fotoğraf 


Yunanistan vizesi için gerekli belgeler başvuru sırasında, istenen ulaşım evrakları hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Seyahat edeceğiniz araç (vasıta) ile ilgili bilgilerin evrak ile kanıtlanmalıdır. Başvurunuz sırasında, ulaşımınızı sağlayacak araç örnek uçak olsun sizden seyahat planınızı gösterecek, şekilde tarihlerini ayarlamalısınız, mesela 15.03.2016 tarihinde seyahat edeceksiniz uçak rezervasyonunuz, 15.03.2016 tarihinden başlaması gerekir. Dönüş tarihiniz, 25.03.2016 olduğunu farz edersek, uçak rezervasyon tarihlerinin, Gidiş 15.03.2016 dönüş 25.03.2016 olacak şekilde sunmanız gerektiğini unutmayın. ulaşımınızı sağlayacağınız aracınıza göre evrak sunmanız gerekir. Uçak, otobüs, tren, gemi, tekne veya kendi aracınız ile seyahat, evraklarınızı başvurunuz sırasında istenmektedir ve rezervasyon olarak sunmalısınız (Ücret ödemesini yapmayınız konsolosluk bazı durumlarda sizden orijinal ödenmiş bilet talep edebilmektedir.

Uçak ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a uçak ile yolculuk gerçekleştirecekler için seyahat tarihinin ilk gününden başlayarak gidiş ve dönüş rezervasyon yaptırmalısınız. başvurunuz da belirlediğiniz tarihler arasında olmalıdır. bilet almamaya dikkat ediniz rezervasyon üzerinde adınız ve soyadınız geçmesi gerekmektedir. vize başvuru sürecinde olduğunuz için vizeniz çıkmaz (reddedilir) ise biletinizin geçme riski bulunmaktadır.

Tren ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a tren ile seyahat gerçekleştirecekler için gidiş ve dönüş tarihlerini vize talep tarihiniz ile aynı olmasına ve adınızın soyadınızın belirtilmiş olmasına dikkat ediniz T.C.D.D. internet sitesinden online tren  rezervasyonu yapabilirsiniz. ulaşım ile ilgili evrak sunmak için rezervasyon çıkıtı alarak gerekli işlemi yapabilirsiniz. (Konsolosluk bazı durumlarda orijinal bilet talep edebilmektedir.)

Otobüs ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a otobüs ile seyahat edecekler gidiş ve dönüş tarihlerinizi gösteren adınızın ve soyadınızın belirten otobüs rezervasyon evrağı sunmalısınız.  (Konsolosluk bazı durumlarda orijinal bilet talep edebilmektedir.)turlar ile seyahat edecekler tur planlarını gideceğiniz araç ile ilgili adınızın ve soyadınızın bulunduğu tura katılanlar listesini ve seyahat planınızı sunmalısınız. (Önemli: Seyahat planınızda farklı ülkeye geçip tekrar Schengen alanına Yunanistan'a giriş yapılacak ise giriş sayınıza vize başvuru formunda Çoklu giriş Multi seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız)

Gemi ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a gemi ile seyahat edecekler veya tura katılacaklar için istenen ulaşım evrakları tur planınız geminin yolcu listesinde adınızın ve soyadınızın bulunduğu liste ve gemi ile ilgili bilgilerin bulunduğu ve seyahat tarihini gösteren, evrakları sunmalısınız.

Tekne ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a tekne ile seyahat edecekler için iki durum karşımıza çıkıyor tekne başvuru sahibine mi ait yoksa kiralık mı gibi tekne aile bireylerinden birisine, ait ise bağlama kütüğü veya tonilato belgesi teknenin geçerli sigortası, tekne sahibinden, davet yazısı tekne kaptanı veya kaptanlık edecek kişinin kaptanlık belgeleri ve geçerli vizesinin fotokopisi tekne kiralık ise kira sözleşme evrağı sunmalısınız.

Kendi aracınız veya şirket aracı ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a kendi araçları veya şirket aracı ile seyahat edeneler araca ait ruhsat fotokopisi ve bu belgenin altına seyahati gerçekleştirecek kişinin seyahat planını açıklayan dilekçe Örnek: Yunanistan seyahatimizi ....... kişi veya kişiler ile birlikte bu araç ile ulaşımımız sağlanacaktır, gerekli vizenin verilmesini rica ederiz. şeklinde sizler de seyahat planınızı gideceğiniz şehirleri açıklayıcı eklemeler yapabilirsiniz. Aracı kullanacak kişinin ehliyet fotokopisini de sunmalısınız.

Gerekli evraklardan birini seçerek Yunanistan vizesi için ulaşımınız göstermeniz gerektiğini unutmayın.

 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.