Polonya Vizesi 

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
             Tek / Çok Giriş    Konsolosluk Belirler                   Normal 265.00 TL                    100.00 TL                
 
        Zorunlu Ek Hizmetler:
 


Gerekli Evraklar 

GÖREV BÖLGESI
Görev Bölgesi dahilindeki illerimizde ikamet ediyorsaniz Istanbul’dan basvuru yapabilirsiniz. 
Görev Bölgesi: Aydin, Balıkesir, Bilecik, Bursa (Yalova), Çanakkale (Imroz ve Gokceada adaları dahil), Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli (Izmit), Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Uşak.

EVRAK LISTESI (Meslege göre detayli evrak listelerine asagidaki linklerden ulasabilirsiniz)
1) Basvuru Formlari ( yolcu bilgi formu, schengen basvuru formu)
2) Ana Belgeler ( tüm pasaportlar, TC Kimlik, 2 adet fotograf, sigorta poliçesi, nüfus kayit örnegi, evliler için: evlilik cüzdani, çocuklar için: ögrenci belgesi ve muvafakatname)
3) Ulasim ve Konaklamaya Iliskin Belgeler ( uçak ve otel rezervasyonu)
4) Seyahat Amacina Iliskin Belgeler (davetiye, dilekçeler)
5) Seyahat Masraflarina Iliskin Belgeler ( banka hesaplari, diger maddi durum belgeleri)
6) Çalisma Belgeleri ( firma evrak seti, gelir evraklari)

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1) Seyahat Sigortası Poliçesi üzerinde T.C. NUMARASI görünmelidir.
2) İlk ve boş pasaportlarda Emniyet'ten PROTOKOL YAZISI alınmalıdır.

BIYOMETRI VERI

25 Eylül 2014 tarihi itibariyla; tüm Schengen ülkeleri; Biyometri Veri Alimi ( parmak izi ve dijital fotograf) sistemine geçis yapmislardir.

Bu sistemle birlikte, öncesinde on-line randevu almak kosulu ile basvuru sahibinin parmak izi vermesi için "Basvuru Merkezi'nde" SAHSEN bulunmasi gerekmektedir 
18 yas altı yolcular Ebeveynlerinden biri esliginde sahsen gelmek durumundalar.

Parmak izi verisinin geçerli olacagi 5 yil içerisinde yapilacak olan diger Polonya Vize basvurularinda, basvuru sahibinin randevu gününde her defasinda SAHSEN bulunmasi gereklidir.

RANDEVU BILGISI
Randevu talebi, vize evraklari ve pasaportlar tarafimiza ulastiktan sonra yapilmakta ve yogunluga bagli olarak ortalama  1 ay sonrasina verilmektedir.

VIZE DEGERLENDIRME SÜRESI
Polonya Baskonsoloslugu'nun resmi islem süresi,  randevu  tarihinden  itibaren yogunluga bagli olarak 15 isgünüdür.

KUR SEBEBİYLE VİZE ÜCRETLERİ GÜNLÜK OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN GÜN KONSOLOSLUK TARAFINDAN TAHSIL EDILEN TUTAR FATURALANDIRILACAKTIR.

Polonya Konsolosluğu Resmi Tatil Günleri

Polonya Konsolosluğu’nun, Polonya Büyükelçiliği’nin ve Polonya Fahri Konsolosluğu’nun hizmet vermediği Polonya Cumhuriyeti resmi tatil günleri aşağıda belirtildiği gibidir. Türkiye’de faaliyet gösteren Polonya Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Polonya Fahri Konsolosluğu gibi Polonya temsilcilikleri aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti resmi tatil günlerinde de hizmet verememektedir. Polonya Konsolosluğu’na, Polonya Büyükelçiliği’ne ya da herhangi bir Polonya Fahri Konsolosluğu’na vize işlemleri ya da konsolosluk işlemleri için başvuruda bulunacak olan kişiler işlemlerini Polonya temsilciliklerinin resmi tatil günlerini dikkate alarak başlatmalıdır. 

 

01.01.2016
06.01.2016
28.03.2016
03.05.2016
19.05.2016
26.05.2016
04/05/06/07.07.2016
15.08.2016
30.08.2016
12/13/14/15.09.2016
01.11.2016
11.11.2016
26.12.2016
Yeni Yıl/ New year
Three Kings Day
Easter Monday/Paskalya
May 3rd Constitution Day
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Corpus Christi
Ramazan Bayramı
Assumption Of The Virgin Mary
Zafer Bayramı
Kurban Bayramı
All Saints’ Day
Bağımsızlık Günü
Noel Bayramı / Christmas

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)


 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – Öğrenci

Turistik Vize – Emekli

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Garantör kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  6. 18 Yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babadan Noterden Muvafakatname
  7. Öğrenci Belgesi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Garantör olacak kişi, kendi çalışma durumuna göre üst menülerdeki (SSK Çalışanı, İşveren veya Emekli) bölümlerden kendilerine uygun olan evrak türüne göre evraklarını hazırlamalıdır.

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Konsolosluğa hitaben dilekçe
  5. Emekli cüzdanı fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayıcı bir belge
  6. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  7. Var ise tapu ve araç ruhsatı fotokopisi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır)
  10.  
 
Polonya Başvuru Formu 
Polonya Ticari Firma Sahipleri Dilekçe Örneği 
Polonya Ticari Çalışanlar Dilekçe Örneği 
Polonya Turistik Çalışanlar Dilekçe Örneği
Polonya Şahsi Dilekçe Örneği 
Polonya Öğrenci Ve Çocuk Sponsor Dilekçe Örneği 
Polonya Biyometrik Fotoğraf

 

 

 

 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.