Macaristan  Vizesi

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
             Tek / Çok Giriş     Konsolosluk Belirler Normal 85.00 EUR                   100.00 TL               
 
       Zorunlu Ek Hizmetler:
 

 

Gerekli Evraklar 

 

GÖREV BÖLGESI
Görev Bölgesi:Tüm Türkiye'den basvuru kabul etmektedir.

EVRAK LISTESI (Meslege göre detayli evrak listelerine asagidaki linklerden ulasabilirsiniz)
1) Basvuru Formlari ( yolcu bilgi formu, schengen basvuru formu)
2) Ana Belgeler ( tüm pasaportlar, TC Kimlik, 2 adet fotograf, sigorta poliçesi, nüfus kayit örnegi, evliler için: evlilik cüzdani, çocuklar için: ögrenci belgesi ve muvafakatname)
3) Ulasim ve Konaklamaya Iliskin Belgeler ( uçak ve otel rezervasyonu)
4) Seyahat Amacina Iliskin Belgeler (davetiye, dilekçeler)
5) Seyahat Masraflarina Iliskin Belgeler ( banka hesaplari, diger maddi durum belgeleri)
6) Çalisma Belgeleri ( firma evrak seti, gelir evraklari)

BIYOMETRI VERI
25 Eylül 2014 tarihi itibariyla; tüm Schengen ülkeleri; Biyometri Veri Alimi ( parmak izi ve dijital fotograf) sistemine geçis yapmislardir.

Bu sistemle birlikte, öncesinde on-line randevu almak kosulu ile basvuru sahibinin parmak izi vermesi için Başvuru Merkezi'nde SAHSEN bulunmasi gerekmektedir 
12 yas alti çocuklarin sahsen gelmesine gerek yoktur. 12-18 yas arasi yolcular Ebeveynlerinden biri esliginde sahsen gelmek durumundalar.

Parmak izi verisinin geçerli olacagi 5 yil içerisinde yapilacak olan diger Macaristan Vize basvurularinda, basvuru sahibinin sahsen gelmesine gerek yoktur.

RANDEVU BILGISI
Randevu talebi, evraklar tarafımıza ulaştıktan sonra tarafımızca yapılmaktadır ve ortalama 7 gün sonrasına verilmektedir. Başvuru seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapilmalidir.

VIZE DEGERLENDIRME SÜRESI
Basvurular seyahat tarihinden 1-2 gün öncesinde sonuçlanmaktadir.

KUR SEBEBİYLE VİZE ÜCRETLERİ GÜNLÜK OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN GÜN KONSOLOSLUK TARAFINDAN TAHSIL EDILEN TUTAR FATURALANDIRILACAKTIR.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu tatil günleri

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye resmi tatil günlerinde ve Macaristan resmi tatil günlerinde kapalıdır.

14 Şubat 2016
5 Mart 2016
8 Mart 2016
14 Mart 2016    
15 Mart 2016    
27 Mart 2016
28 Mart 2016
22 Nisan 2016    
11 Mayıs 2016     
16 Mayıs 2016
1 Temmuz 2016
20 Ağustos 2016
3 Ekim 2016
12 Ekim 2016       
23 Ekim 2016    
29 Ekim 2016
31 Ekim 2016
24 Aralık         
31Aralık​    
 
Sevgililer Günü            
Çalışma Günü    
Kadınlar günü                             
Tatil günü                              
1848-49 İhtilali yıl dönümü       
Paskalya                                    
Paskalya pazartesisi       
Yahudi Fısıh        
Bölgesel tatil    
Pazartesi Pentikostu    
Memur Bayramı              
Devlet kuruluş bayramı/ Aziz Etienne bayramı               
Roş Aşana          
Yom Kipur        
Cumhuriyet ilânının bayramı / 1956 İhtilalin yıl dönümü        
Çalışma Günü    
Tatil günü      
Noel arifesi
Yeni yıl 

 

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)


 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet 3.5cmX4.5cm ebatlarında biometrik resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir
 
Macaristan  Başvuru Formu
Macaristan Ticari Firma Sahipleri Dilekçe Örneği 
Macaristan Ticari Çalişanlar Dilekçe Örneği 
Macaristan Turistlik Firma Sahipleri Dilekçe Örneği
Macaristan Turistlik Çalişanlar Dilekçe Örneği 
Macaristan Öğrenci Ve Çocuklar Dilekçe Örneği 
Macaristan Biyobetrik Fotoğraf 

 

 

 

 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.