İtalya Vizesi 

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
              Tek / Çok Giriş    Konsolosluk Belirler                    Normal 295.00 TL                   100.00 TL               
 
         Zorunlu Ek Hizmetler:
 
              Tek / Çok Giriş    Konsolosluk Belirler             VIP hizmet dahil 574.00 TL                  100.00 TL              
 
          Zorunlu Ek Hizmetler:
 



Gerekli Evraklar 

*** Vize ücretleri günlük kur dalgalanmalarına bağlı olarak değişebilir.  

GÖREV BÖLGESİ
Görev Bölgesi dahilindeki illerimizde ikamet ediyorsaniz Istanbul’dan basvuru yapabilirsiniz. 
Görev Bölgesi: İstanbul, Amasya, Artvin, Bilecik, Bursa, Canakkale, Corum, Edirne, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gumushane, Igdir, Sakarya, Kocaeli, Ardahan, Bayburt, Kars, Kirklareli, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Tokat, Tekirdag, Yalova

EVRAK LİSTESİ (Mesleğe göre detaylı evrak listelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz)
1) Başvuru Formları ( yolcu bilgi formu, schengen başvuru formu ile vekaletname )
2) Ana Belgeler ( tüm pasaportlar, TC Kimlik, 2 adet fotograf, sigorta poliçesi, evliler için: evlilik cüzdanı, çocuklar için: öğrenci belgesi İngilizce aslı ve muvafakatname aslı)
3) Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler ( uçak ve otel rezervasyonu)
4) Seyahat Amacına İlişkin Belgeler (davetiye, dilekçeler)
5) Seyahat Masraflarına İlişkin Belgeler ( banka hesapları, diğer maddi durum belgeleri)
6) Çalışma Belgeleri ( firma evrak seti, gelir evrakları)

BİYOMETRİ VERİ

25 Eylül 2014 tarihi itibariyla; tüm Schengen ülkeleri; Biyometri Veri Alımı ( parmak izi ve dijital fotoğraf) sistemine geçiş yapmışlardır.

Bu sistemle birlikte, öncesinde on-line randevu almak koşulu ile başvuru sahibinin parmak izi vermesi için “başvuru merkezi”nde ŞAHSEN bulunması gerekmektedir 
12 yaş altı çocukların Şahsen gelmelerine gerek yoktur, 12-18 yaş arası yolcular Ebeveynlerinden biri eşliğinde şahsen gelmek durumundalar.

Parmak izi verisinin geçerli olacağı 5 yıl içerisinde yapılacak olan diğer İtalya Vize başvurularında, başvuru sahibinin randevu gününde şahsen bulunmasına gerek yoktur.

RANDEVU BİLGİSİ

Randevu alımı,  vize evrakları ve pasaportlar tarafımıza ulaştıktan sonra tarafımızca yapılmaktadır ve yoğunluğa bağlı olarak ortalama 3-5 gün sonrasına verilmektedir.

VİZE DEĞERLENDİRME SÜRESİ

İtalya konsolosluğunun işlem süresi randevu  tarihinden  itibaren ortalama  5 iş günüdür. Vize başvurusu sırasında pasaport teslim tarihi bildirilmektedir.

KUR SEBEBİYLE VİZE ÜCRETLERİ GÜNLÜK OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN GÜN KONSOLOSLUK TARAFINDAN TAHSIL EDILEN TUTAR FATURALANDIRILACAKTIR.

İtalya Ankara Büyükelçiliğinin Hizmet vermeyeceği günler aşağıda sıralanmıştır.
 

06.01.2016                       Yortu

27.03.2016                      Paskalya

25.04.2016                       İtalyan Milli Bayramı

01.05.2016                        İşçi Bayramı

02.06.2016                      İtalyan Cumhuriyet Bayramı

05.07.2016-07.07.2016   Ramazan Bayramı

15.08.2016                        İtalyan Dini Bayramı

12.09.2016- 15.09.2016   Kurban Bayramı

29.10.2016                        Cumhuriyet Bayramı

01.11.2016                         Azizler Günü

25- 26.12.2016                   Noel Tatili

31.12.2016- 01.01.2017    Yılbaşı Tatili

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)


 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – Öğrenci

Turistik Vize – Emekli

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Garantör kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  6. 18 Yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babadan Noterden Muvafakatname
  7. Öğrenci Belgesi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Garantör olacak kişi, kendi çalışma durumuna göre üst menülerdeki (SSK Çalışanı, İşveren veya Emekli) bölümlerden kendilerine uygun olan evrak türüne göre evraklarını hazırlamalıdır.

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet Biometrik 3.5cm X 4.5cm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabul edilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Konsolosluğa hitaben dilekçe
  5. Emekli cüzdanı fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayıcı bir belge
  6. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  7. Var ise tapu ve araç ruhsatı fotokopisi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır)
  10.  
 
İtalya Başvuru Formu 
İtalya Davet Ticari  Formu  
İtalya Ticari Firma Sahipleri Dilekçe Örneği 
İtalya Ticari Çalişanlar Dilekçe Örneği 
İtalya Turistik Çalişanlar Dilekçe Örneği 
İtalya Şahsi Dilekçe Örneği 
İtalya Öğrenci Ve Çocuklar Sponsor Dilekçe Örneği 
İtalya Biyometrik Fotoğraf 

 

 

 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.