Finlandiya Vizesi

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
Tek / Çok Giriş    Konsolosluk Belirler                   Normal 285.00TL                      100.00 TL                
 
Zorunlu Ek Hizmetler:
 

 

Gerekli Evraklar 

* Teslim ettiğiniz başvuru formlarını eksiksiz olarak doldurmaniz gerekmektedir.Konsolosluk başvuru sahibinin pasaportunda 2 adet boş vize sayfası istemektedir. (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır). 
* Başvurularda aşağıdaki yer alan belgelerin eksiksiz ve orijinal olarak getirilmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurunuz kabul edilmeyecektir. Orijinali olmayan evraklar dikkate alınmayacaktır.


* Bütün başvuru sahiplerinin getirmesi gerekli olan genel evraklar : 
1- Orijinal ve eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu ve (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır). 
2- Bir adet yeni çekilmiş fotograf ( 47mmx36 mm / yüz uzunluğu 32mm- 36 mm) 
3- Başvuru ücretinin 60 Euro'luk banka dekontu. 
4- Ücretler önceden banka hesabına (Euro) yatırılacaktır. Ücretin yatırıldığını gösteren banka dekontu başvuruya eklenmelidir. 
5- Banka bilgileri şöyledir : Finlandiya Büyükelçiliği, Garanti Bankası, Tunalı Hilmi Şubesi, Ankara hesap no: 107-9091615.Garanti Bankası Şubeleri bu işlem için ücret talep etmemektedir. 
6- Ödemenin başka bir bankadan yapılması halinde, banka masraflarından başvuru sahibi sorumludur. 
7- Yatırılan ücretin geri ödenmesi söz konusu değildir.Schengen vizeleri, Avrupa Birliği vatandaşlarının eşlerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere ücretsiz olarak verilmektedir. Başvuru sahibinin yakınlık derecesini başvuru sırasında belgelemesi gerekmektedir. 
8- Geçerli pasaport ve pasaport fotokopileri. Pasaportun vize bitim tarihinden itibaren en az üç ay geçerli olması gerekmektedir. Fotokopilerinde şahsi bilgiler içeren, vize ve damgaların olduğu bütün sayfalar yer almalıdır. 
9- Orijinal kimlik ve fotokopileri 
10- Orijinali 1 aydan eski olmayan nüfüs kayıt örneği (anne, baba ve tüm kardeşleri evli iseniz eş ve çocukları da gösteren ayrıntılı aile toplum kağıdı) 
11- 20 ile 30 yaş arasındaki erkekler için orijinal askerlik durumunu gösteren belge 
12-  18 yaşın altındaki kişiler yalnız seyahat ediyorlar ise anne ve babanın her ikisinden de yazılı orijinal noter tasdikli izin belgesi. Eğer anne veya babanın biri çocuk ile seyahat ediyor ise, seyahat etmeyen veliden yazılı orijinal noter tastikli izin belgesi. 
13- Başvuru sahibi okuyor ise okul idaresinden alınmış orijinal öğrenci belgesi 
14- Başvuru sahibi emekli ise emeklilik durumunu gösteren orijinal belgeler ve fotokopileri 
 

Başvuru sahibi çalışıyor ise : 
1- İşverenden orijinal iş seyahati veya yıllık izin belgesi - içeriğinde başvuru sahibinin görevi, çalıştığı süre ve iş seyahatinin veya yıllık izinin sonunda tekrar işe başlayacağı hakkında bilgi olması şarttır. 
2- Orijinal muhasebe tasdikli son 4 aylık maaş bordrosu 
3- Orijinal SSK hizmet dökümü 
4- Aslı gibidir' damgalı muhasebe tasdikli İşe giriş bildirgesi 
5- Başvuru sahibinin kendisine ait bir işyeri var ise : 
6- Şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe 
7- Orijinal Bağkur veya SSK belgeleri 
8- Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti 
9- Orijinal Faaliyet Belgesi 
10- Orjinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
11- Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
12- Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
13- Orijinal gelir ve geçim durumunu gösteren güncelleştirilmis belgeler ( banka cüzdanı orijinali ve fotokopisi, kredi kartının son kredi limitini gösteren hesap ekstresi ve fotokopisi vb.) 
14- Uçak bileti rezervasyonu

 

Finlandiya'da oturan akraba ve arkadaş ziyareti için getirilmesi gerekli olan ek evraklar : 
1- Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir) 
2- Finlandiya'ya turistik ziyaret için getirmesi gerekli olan ek evraklar : 
3- Otel tarafından teyit edilmiş otel rezervasyonu ve (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır). 
4- Seyahat acentasının başlıklı kağıdına yazılmış Tur programı 
5- Seyahat acentasının orijinal Faaliyet Belgesi


Finlandiya'ya ticari amaçla gidecekler için getirilmesi gerekli olan ek evraklar : 
1- Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet eden şirketinin başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir) 37 nol.u hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır. 
2- Çalıştığınız şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe 
3- Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti 
4- Orijinal Faaliyet Belgesi 
5- Orijinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
6- Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
7- Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi 
8- Vize, ancak istenen tüm belgelerin teslim edilmesinden sonra işleme konulacaktır. 
9- Büyükelçilik yetkilisi gerekli gördüğü hallerde ek döküman talebinde bulunabilir. Türk vatandaşı olmayanlar için başka belgeler de istenmektedir. 
10- 30.000 euro limitli seyahat sağlık sigortası yapılması gerekir.


* ÖNEMLİ: Schengen ülkeleri konsoloslukları veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermemektedir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Uygulama sadece yeni vize verilirken geçerli olacaktır ve pasaportunu 10 yıldan önce alan kişilerin pasaportlarını yenilemeleri gerekecektir. Çipli yeni pasaportlar 15 Haziran itibarı ile dağıtılmaya başlanacak, eski pasaportlar ise 2015 yılına kadar kullanılabilecektir.

 * NOT: Başvurunuza sitemizden ON LINE olarak devam etmiyorsanız, Lütfen ödeme dekontunu belgelerinizle birlikte yollayınız ve fatura detaylarınızı eklemeyi unutmayınız. Aksi durumlarda başvurunuz yapılamayacak ve gecikmeler yaşanacaktır. Toplam tutarı TL olarak da ödeyebilirsiniz. Ödemenizi banka havalesi, mail order veya nakit olarak yapabilirsiniz.

 

Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosluğu 2016 Resmi Tatilleri

Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosluğu, Türkiye resmi tatil günlerinde ve Finlandiya resmi tatil günlerinde kapalıdır. 
   

1 Ocak
Yeni Yıl
6 Ocak
Epiphany
25 Mart
Paskalya
28 Mart
Paskalya
23 Nisan
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs
Işçi Bayramı
5 Mayıs
Yükselme Günü
19 Mayıs
Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı
24 Haziran
Yaz dönümü arifesi
4 (yarım gün)-5-6-7 Temmuz
Ramazan Bayramı
30 Ağustos
Zafer Bayramı
12-13-14-15 Eylül
Kurban Bayramı
28 (yarım gün)-29 Ekim
Cumhuriyet Bayramı
6 Aralık
Bağımsızlık Günü
26 Aralık
Noel

 

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – Öğrenci

Turistik Vize – Emekli

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Garantör kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  6. 18 Yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babadan Noterden Muvafakatname
  7. Öğrenci Belgesi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Garantör olacak kişi, kendi çalışma durumuna göre üst menülerdeki (SSK Çalışanı, İşveren veya Emekli) bölümlerden kendilerine uygun olan evrak türüne göre evraklarını hazırlamalıdır.

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız (Geçerli pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve içinde en az 2 boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin planlanan seyahat tarihinizin dönüşünden itibaren en az 6 ay olması gerekir.)

  2. 2 Adet 47mmX36mm ebatlarında resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)

  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Konsolosluğa hitaben dilekçe
  5. Emekli cüzdanı fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayıcı bir belge
  6. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  7. Var ise tapu ve araç ruhsatı fotokopisi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır)
  10.  
 
Finlandiya Başvuru Formu 
Finlandiya Ek Formu 
Finlandiya Biyometrik Fotoğraf 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.