Çek Cumhuriyeti Vizesi

 

Giriş Tipi
Süre
İşlem Tipi
Vize Bedeli
Ücret
 
             Tek / Çok Giriş     Konsolosluk Belirler                    Normal 80.00 EUR                  100.00 TL               
 
         Zorunlu Ek Hizmetler:
 

 

Gerekli Evraklar 

GÖREV BÖLGESI
Görev Bölgesi dahilindeki illerimizde ikamet ediyorsaniz Istanbul’dan basvuru yapabilirsiniz. 
Görev Bölgesi: Ardahan, Artvin, Balikesir, Bartin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüshane, Istanbul, Kars, Kastamonu, Kirklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdag, Trabzon, Zonguldak.
** Pasaport alis yeri görev bölgesi disinda bir yer ise, görev bölgesi içerisinde ikametini gösteriri ikamet belgesi gerekmektedir.

EVRAK LISTESI (Meslege göre detayli evrak listelerine asagidaki linklerden ulasabilirsiniz)
1) Basvuru Formlari ( yolcu bilgi formu, schengen basvuru formu)
2) Ana Belgeler ( tüm pasaportlar, TC Kimlik, 2 adet fotograf, sigorta poliçesi, nüfus kayit örnegi, evliler için: evlilik cüzdani, çocuklar için: ögrenci belgesi ve muvafakatname)
3) Ulasim ve Konaklamaya Iliskin Belgeler ( uçak ve otel rezervasyonu)
4) Seyahat Amacina Iliskin Belgeler (davetiye, dilekçeler)
5) Seyahat Masraflarina Iliskin Belgeler ( banka hesaplari, diger maddi durum belgeleri)
6) Çalisma Belgeleri ( firma evrak seti, gelir evraklari)

BIYOMETRI VERI
25 Eylül 2014 tarihi itibariyla; tüm Schengen ülkeleri; Biyometri Veri Alimi ( parmak izi ve dijital fotograf) sistemine geçis yapmislardir.

Bu sistemle birlikte, öncesinde on-line randevu almak kosulu ile basvuru sahibinin parmak izi vermesi için Başvuru Merkezi'nde SAHSEN bulunmasi gerekmektedir 
12 yas alti çocuklarin Sahsen gelmelerine gerek yoktur, 12-18 yas arasi yolcular Ebeveynlerinden biri esliginde sahsen gelmek durumundalar.

RANDEVU BILGISI

Randevu alımı,  vize evrakları ve pasaportlar tarafımıza ulaştıktan sonra tarafımızca yapılmaktadır ve yoğunluğa bağlı olarak ortalama 2 hafta sonrasına verilmektedir. 

VIZE DEGERLENDIRME SÜRESI
Basvurular yoğunluğa bağlı olarak başvuru tarihinden itibaren 7-10 iş günü sonrası sonuçlanmaktadır.

KUR SEBEBİYLE VİZE ÜCRETLERİ GÜNLÜK OLARAK DEĞİŞMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN GÜN KONSOLOSLUK TARAFINDAN TAHSIL EDILEN TUTAR FATURALANDIRILACAKTIR.

Çek Cumhuriyeti Resmi Tatil Günleri 2017

Türk resmi tatilleri dahil olmak üzere Büyükelçiliğimiz ve Vize bölümümüz aşağıda yer alan Çek resmi tatiller döneminde(hafta içine denk gelen tatillerde) de kapalı olacaktır.

 

TARİH TATİLLER
1 Ocak 2017 Yeni Yıl Tatili
14 Nisan 2017 Büyük Cuma (Paskalya tatili arifesi)
17 Nisan 2017 Paskalya Tatili
1 Mayıs 2017 İşçi Bayramı
8 Mayıs 2017 Zafer Günü
5 Temmuz 2017 Aziz Cyril ve Aziz Metodej Günü
6 Temmuz 2017 Hristiyan Reformist Jan Hus'u Anma Günü
28 Eylül 2017  Çek Ulusallaşma Günü
28 Ekim 2017 Bağımsız Çekoslovakya Devletinin Kuruluş Günü
17 Kasım 2017 Özgürlük ve Demokrasi için Mücadele Günü 
24-25-26 Aralık 2017 Noel(Christmas) Tatili

 

Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

 

Ticari Vize – SSK Çalışanı

Ticari Vize – İşveren

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. SGK işe giriş bildirgesi
  11. 4A hizmet dökümü
  12. Son 4 aylık maaş bordrosu
  13. Otel ve uçak rezervasyonları
  14. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  15. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  16. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)
  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Firmanızın iş dalı ile alakalı, ilgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye.Eğer fuara katılım gerçekleşecek ise, fuar giriş kartınız veya fuar katılımcısı bir şirketten davetiye.Eğer fuarda standınız var ise, fuar şirketinden gelen davetiye, standınızın fuar alanındaki yerini gösteren kroki fotokopisi ve stand için ödeme yapıldığını gösteren fatura fotokopisi.
  5. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  6. İmza Sirküleri fotokopisi
  7. Vergi Levhası fotokopisi
  8. Faaliyet Belgesi fotokopisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  10. Otel ve uçak rezervasyonları
  11. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  12. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  13. Şirket banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)


 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – SSK Çalışanı

Turistik Vize – İşveren

 

 

 

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. SGK işe giriş bildirgesi
  10. 4A hizmet dökümü
  11. Son 4 aylık maaş bordrosu
  12. Otel ve Uçak rezervasyonu
  13. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  14. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  15. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe
  5. İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Vergi Levhası fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  9. Otel ve Uçak rezervasyonu
  10. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  11. Arkalı Önlü çekilmiş kimlik fotokopisi
  12. Şirket veya şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi veya bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır. Bankadaki imzalayan kişilerin beyanname fotokopileri eklenmelidir.)

 

 

Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

Turistik Vize – Öğrenci

Turistik Vize – Emekli

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Garantör kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  5. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  6. 18 Yaşını doldurmamış çocuklar için anne ve babadan Noterden Muvafakatname
  7. Öğrenci Belgesi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Garantör olacak kişi, kendi çalışma durumuna göre üst menülerdeki (SSK Çalışanı, İşveren veya Emekli) bölümlerden kendilerine uygun olan evrak türüne göre evraklarını hazırlamalıdır.

 

  1. Yeni ve Eski Pasaportlarınız
  2. 2 Adet normal vesikalık resim ( Altı aydan eski, arka fonu beyaz renkte olmayan, rötuşlu resimler kabuledilmemektedir.)
  3. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Firmamız tarafından doldurulacaktır.)
  4. Konsolosluğa hitaben dilekçe
  5. Emekli cüzdanı fotokopisi veya emekliliğinizi kanıtlayıcı bir belge
  6. Otel ve Uçak Rezervasyonu
  7. Var ise tapu ve araç ruhsatı fotokopisi
  8. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  9. Şahsi banka hesap cüzdanı fotokopisi (Güncel tarihli ve bakiyeli olmalıdır)
  10.  
Çek Cumhuriyeti  Başvuru  Formu 
Çek Cumhuriyeti Firma Sahibi Ticari Dilekçe Örneği
Çek Cumhuriyeti Çalişanlar  Ticari Dilekçe Örneği 
Çek Cumhuriyeti Çalişanlar Turistlik Dilekçe Örneği
Çek Cumhuriyeti Şahsi Dilekçe Örneği 
Çek Cumhuriyeti Öğrenci Ve Çocuklar İçin Dilekçe Örneği 
Çek Cumhuriyeti Biyometrik Fotoğraf 

 

Ad Soyad *
Email*
Tel
Mesaj
Vize Takip © Tüm Hakları Saklıdır.